Leefstijl verbeteren

Leefstijl verbeteren

Voeding is natuurlijk een super belangrijk onderdeel van het afvalproces. Maar we mogen ook niet de invloeden van de rest van onze leefstijl vergeten! Hebben we naast een optimale voeding, voldoende beweging? Of regelmatig herstelmomenten?

GEZOND LEVEN IS KEUZES MAKEN 

Probeer bij iedere keuze die je maakt stil te staan of deze keuze bijdraagt aan je doel. Bijvoorbeeld: ‘als je nu iets lekkers pakt, helpt dat mij om mijn doel te bereiken? Eén keer een besluit nemen om wel/geen koekje te nemen, is helaas niet genoeg. We maken tientallen, zelf honderden keuzes per dag. Wat kan helpen is om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.  Zorg dat je voldoende gezonde producten in huis hebt en vertel iedereen waar je mee bezig bent. Het helpt het om gezonde maaltijden voor te bereiden, hierdoor kom je minder in verleiding om een snelle hap onderweg te halen. Ook helpt het om te bedenken wat jouw motiveert! Word je er blij van om weer in een bepaald jurkje te passen of wil je weer beter naar jezelf in de spiegel kunnen kijken? Probeer dit doel voor ogen te houden wanneer je bepaalde keuzes moet maken.

VOLDOENDE BEWEGING 

Voldoende lichaamsbeweging is net zo belangrijk als een optimaal voedingspatroon. Wanneer je naast een optimale voeding aandacht besteed aan voldoende beweging voorkom je ook dat je spiermassa verliest tijdens het afvalproces! Wel zo fijn, want spierweefsel moet actief onderhouden worden in jouw lichaam. Dit betekent dat minder spierweefsel jouw ruststofwisseling verlaagt en dat je makkelijker weer aankomt.

Ook heeft beweging veel andere voordelen; zo voel je je beter en fitter, ben je minder snel moe, slaap je beter, versterk je je immuunsysteem en ben je meer ontspannen.

In de volgende blog zal ik uitgebreider ingaan op hoe je optimaal kan bewegen en waarom voldoende slaap van belang is.