Werkwijze

Werkwijze

Intakegesprek

Ik hoor graag wie u bent, wat uw klachten zijn en wat u wilt bereiken. We bespreken daarom ook uw eet- en drinkgewoontes, activiteiten en motivatie. Op basis daarvan maken we samen een behandelplan.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is uitleg over de invloed van voeding op uw aandoening, gewicht of andere klachten.

Wat goede voeding is, hangt sterk af van uw persoonlijke situatie en doel. Daarom neem ik graag de tijd voor uw verhaal.

De intake duurt ongeveer een uur. Na de intake kunt u meteen aan de slag met concrete tips.

Coaching

Tijdens vervolgafspraken bespreken we hoe u zich voelt en of het lukt om de tips in de praktijk te brengen. Samen bekijken we wat u nodig hebt om patronen te veranderen en steeds een stapje verder te komen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Handige tips voor het veranderen van uw eetgewoontes.
  • Oefeningen en motivatietechnieken.
  • Praktische informatie over voedingsetiketten en waar u welke producten kunt kopen.
  • Suggesties voor speciale gelegenheden zoals uit eten gaan, feestjes en op vakantie gaan.

Een vervolggesprek duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten.

Wanneer we klaar zijn met de coaching bepalen we samen. U krijgt in elk geval een seintje wanneer het laatste consult binnen uw verzekering eraan komt.

Rapporteren aan uw verwijzer
Bent u doorverwezen? Dan informeer ik de arts over uw behandeling, zowel bij uw eerste als na uw laatste consult. Tijdens de behandeling heb ik indien nodig en met uw toestemming contact met uw arts, praktijkondersteuner of andere zorgverlener die betrokken is bij uw behandeling. Samen helpen we u zo goed en compleet mogelijk.