Overgewicht

Verschillende behandelingen zijn mogelijk, zowel individueel als in groepsverband en al dan niet gecombineerd met sporten.

De behandelingen zijn gericht zijn op gedragsverandering zodat u uw nieuwe leefstijl en/of veranderde eetgewoonten vast kunt blijven houden.

De individuele behandeling bij overgewicht heeft in principe dezelfde werkwijze als de overige behandelingenZie hiervoor het onderdeel werkwijze.
Voor de meeste mensen zal het hard werken worden, maar de beloning die erop volgt zal het waard zijn. U zult zich over het algemeen prettiger voelen dan voorheen.

Afslanken met het Prodimed® Proteïnedieet
Prodimed heeft voor volwassenen bij wie sprake is van overgewicht een behandelprogramma ontwikkeld waarmee u snel, doeltreffend, duurzaam en veilig kunt afvallen met behulp van het Prodimed proteïnedieet. Het is niet moeilijk en u zult verbluffende resultaten boeken.

Prodimed producten
Er zijn Prodimed producten in zeer veel verschillende smaken. Dat zorgt ervoor dat dit dieet goed vol te houden is. U kunt hierbij denken aan koude en warme dranken, havermout, soepen, desserts en hoofdgerechten zoals omeletten, aardappelpuree en pannenkoeken. Elke maaltijd is al voorzien van een volledig afgestemde hoeveelheid multivitaminen en mineralen.

Wekelijks consult
Iedere cliënt komt elke week  of 2 wekelijks terug voor controle, waarbij naast het gewicht ook regelmatig de vetmassa in het lichaam wordt gemeten. Daarnaast wordt besproken hoe de week is verlopen en wordt het dieet verder bijgesteld tot u uw streefgewicht heeft bereikt.

Tips
De receptsuggesties stellen u in staat om op een creatieve manier met het proteïnedieet om te gaan. Tevens krijgt u voldoende tips om het dieet makkelijker vol te houden, zelfs als u eens een dinertje of een feestje heeft.

Ik zal u door het volledige afvalproces begeleiden, ondersteunen en motiveren om tot een maximaal resultaat te komen.

Het Prodimed behandelprogramma bestaat uit 5 verschillende fasen waarbinnen men eerst de nodige kilo’s zal verliezen. Vervolgens wordt stap voor stap de voeding weer opgebouwd naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Deze unieke combinatie verzekert resultaat op lange termijn!

5 fases:
 prodimedfases-300x123

Fase 1: Het totale eiwitdieet
Dit is de eerste fase van uw dieet. Hier zetten we een punt achter al uw vroegere eetgewoonten en elimineren vrijwel al uw voedingsmiddelen. In deze fase neemt u 4 tot 6 zakjes van het Prodimed proteïnedieet.

Het gematigde eiwitdieet (Fase 2)
Dit is de tweede fase van uw dieet. Het zakje voor ’s avonds wordt vervangen door één maaltijd met mager vlees, gevogelte of vis.

De strenge overgangsfase (Fase 3)
Dit is de derde fase van uw dieet. Naast de avondmaaltijd, voeren we tijdens deze fase het ontbijt of de lunch opnieuw in. De zakjes voor zowel het ontbijt/lunch als de avondmaaltijd worden vervangen door een normale maaltijd.

De matige overgangsfase (Fase 4)
Dit is de vierde fase van uw dieet. Vanaf nu stappen we over op 2 normale maaltijden en een ontbijt. De zakjes voor het ontbijt, de lunch en avondmaaltijd worden vervangen voor normale maaltijden.

De onderhoudsfase (Fase 5)
Om uw huidige gewicht te kunnen behouden, gaat u tijdens deze laatste fase op zoek naar een evenwicht tussen de opname van voedingsmiddelen en uw energieverbruik

Meer informatie over afvallen met het eiwitdieet van Prodimed vindt u op Prodimed.nl.

Naast een gezonde voeding is voldoende bewegen onontbeerlijk.
Deze 2 componenten samen zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Dit is niet alleen van belang tijdens het proces van gewichtsverlies, maar zeker ook daarna ter ondersteuning van gewichtsbehoud.

Ik werk in dit kader samen met verschillende fysiotherapeuten en/of sportschool Tiga.