Gevulde Courgette

Gevulde Courgette

INGREDIENTEN

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 bouillonblokje
  • 2 courgettes
  • 200 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Kruiden: peterselie, basilicum, tijm, kerrie en kurkuma

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijdt de kipfilet in stukjes en bak ze op laag vuur gaar. Kook de rijst met het bouillonblokje. Snijdt ondertussen de courgette in tweeën en hol de helften uit met een lepel (bewaar het vruchtvlees). Besmeer de helften courgette met olijfolie en verwarm ze circa 10 minuten in de oven. Snijd vervolgens de champignons en knoflook in stukjes en voeg het vruchtvlees van de courgette, de gare kipstukjes, de kruiden en de tomatenpuree hieraan toe.
Schep de vulling in de courgette en zet ze vervolgens nog 10 minuten in de oven.